13 oktober 2018
10:30

Saltsjöbadens IF 1

Referat: Stureby SK 1 - Saltsjöbadens IF 1

Näst sista matchen i division ett när vi idag tog emot alltid lika trevliga och hårt kämpande Saltsjöbaden hemma på Stureby Skola BP i brittsommarvärmen.

Med förutsättningarna klara inför de två sista omgångarna - två vinster = garanterad serieseger kändes det tidigt att de mentala utmaningarna idag skulle överstiga de spelmässiga. Vi inleder helt ok, men i takt med att tiden börjar gå i första halvlek blir vi alltmer passiva som ett resultat av att rädslan att förlora börjar överstiga möjligheterna i att våga spela och ta initiativ. Vi reder ändå ut halvleken och lyckas också skapa ett antal chanser och få in ett mål tack vare individuella prestationer.

I halvtid får vi chansen att lugna ner oss, prata igenom läget och avdramatisera matchen, och kan komma ut mer som oss själva igen. Vi höjer oss klart i både kvalitet och initiativförmåga, vilket gör att det i slutändan blir en klar seger med 5-0.

Vi jobbar vidare med både det mentala och spelmässiga och tar med oss de tre poängen och fortsatt utveckling inför morgondagens avslutning borta mot Hammarby Akadeni.